Антицелулитен масаж

Водата, кръвта и лимфата, минавайки през тъканите им носят кислород, хранителни вещества и ги почистват от вредни наслагвания. Свободният поток от течности осигурява тези процеси.

Когато отделителният процес се забавя в предразположените към целулит области – долните крайници, корем, седалище, се появява промяната. Като резултат, съединителната тъкан, наситена с вода и отпадни продукти, се удебелява, втвърдява и образува неподвижни джобове. Те набъбват и се издуват, за да образуват тъканта подобна на „портокалова кожа“, която характеризира целулита.

Целулитът е женски проблем и за него няма възраст. Като условия за неговата поява се считат наследствения фактор, лошото хранене и лошите хранителни навици, заседналия живот – липса на движение, напрежението в заобикалящата ни среда – стресът и емоционалния шок и не на последно място – недостатъчния прием на течности (препоръчителен прием, минимум 1.5 литра).

Целта на антицелулитния масаж е да възвърне нормалната пластичност и подхранването на съединителната тъкан, да освободи организма в проблемните зони от излишни вещества и остатъчни продукти.

Техника на масажа:

  1. Пилинг – за отваряне на порите и премахване на мъртвите клетки с последващо измиване
  2. Намазване с антицелулитен крем и завиване с фолио на намазаните зони за 15 – 20 минути
  3. Лимфен дренаж – освобождаване на лимфните депа /ингвиналните гънки за долните крайници/ – с полукръгови движения на дланите на масажиста
  4. Антицелулитни техники

 

Продължителност на масажа около 90 минути

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *