Ломи-Ломи масаж

Ломи-ломи масажът е хавайски масаж, прилаган от първите полинезийски заселници и в последствие преработен до настоящия му вид от американски терапевти, за да може да бъде използван, като релаксиращ масаж.

Този масаж отстранява стреса, премахва страха от промените, нормализира обменните процеси и повишава имунитета.

Масажът ломи-ломи е красив, грациозен ритуал, който възвръща енергията и увереността в собствените сили.

Препоръчва се при сърдечно-съдови проблеми, заболявания на опорно-двигателната система, хипертония, невроза, главоболие и др.

Ръцете на масажиста са добре лубрикирани (с масажно масло) и с танцувални движения по определена схема се обработва тялото на клиента в продължение на 60-90 минути.

Характерно за този масаж е, че при него терапевтът работи основно с длани, предмишници и лакти, което осигурява по-голяма контактна площ за въздействие и при работата с лакти се оказва дълбоко точково въздействие по меридианите на човешкото тяло.

Използват се техники от класическия масаж – поглаждане, разтриване, омачкване, но изпълнявани от терапевта с горепосочените части на ръцете. Похватите се изпълняват бавно и плавно с разтягане на мускулатурата, което осигурява успокояващ ефект върху соматичната и вегетативната нервна система.

Прилага се в съчетание с ароматни масажни масла и релаксираща музика.

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *